Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Memleket Kokusu; Tarhana Çorbası

07-12-2022 11:12
Memleket Kokusu; Tarhana Çorbası
BUCAK TARHANAMIZIN TADI BAMBAŞKADIR.
En belirgin özelliği un yerine GÖCE‘den yapılıyor olmasıdır. Göce; buğdayın kırılmış halidir, yani Tam buğday ekmeği gibi düşünün.. Buğdayın tümü kepeği de dahil olmak üzere Tarhanamızın hamuruna katılır. 
UN KATMIYORUZ!
İkinci olarak ise yoğurdumuz
günlük sütten yaptığımız ev yoğurdudur..
Ev yoğurdu “can” dır. 
Ve Nohut Unu. Nohudu değirmenimizde öğütüp taze baharatlarla tarhanamıza ekliyoruz.
Ve mayalandırma zamanı.. 21 gün yaş olarak bekletiyoruz. Bu bekleme mayalanma  süreci sonunda doğal güneş altında kıtır kıtır kurutuyoruz.
Son olarak da sadece Tarhana öğüttüğümüz değirmenimizde taze taze öğütüyoruz.. Katkısız, Probiyotik olarak zengin, besleyici, sağlıklı, çocuklarımızın bebeklerimizin yiyeceği şekilde oldukça doğal. TARHANAMIZ Hazır..
Hadi Pişirelim
Önce içinde neler var, ona bakalım isterseniz. 
İçindekiler:
Göce (kırılmış tam buğday), ev yoğurdu, domates ve biber salçası, nohut, nane, dorak otu (dere otu), boy otu (çemen), tuz, su.

HAZIRLANIŞI
1- Malzemeler:
5 yemek kaşığı Oğuzhan Bucak Tarhanası, 1 yemek kaşığı domates salçası ya da rendelenmş domates, 1 tatlı kaşığı toz biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 litre su.

2- Pişirme Tarifi:
2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 kase domates rendesini kızdırın. Üzerine sırasıyla 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber ve 5 yemek kaşığı Oğuzhan Bucak Tarhanası ekleyip kavurun. 2 su bardağı içme suyu ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. 1 litre sıcak su daha ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynayan karışıma 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek orta ateşte 20 - 25 dakika daha pişirin.
3- Çorbanızı bir ziyafete çevirmek istiyorsanız;
1 kase haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı acı biber ilave edebilirsiniz. Çorbanız hazır! Afiyet olsun!
Alerjen Uyarısı: Gluten içerir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.